Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Malé pacienty doprovází na dětské oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí originální a veselé kresby zvířat

27.9.2021

Pestřejší cesta suterénem na dětské oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí čeká všechny procházející, neboť dlouhou chodbu zdobí nové krásné kresby veselých zvířátek. Doposud bílé stěny nyní zkrášlují originální malby ze světa zvířecí fantazie od místní umělkyně.

Vedení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nechalo prostor vymalovat, aby nejmladší a nejmenší pacienti přicházející k hospitalizaci právě na dětské oddělení, nemysleli na svou nemoc a rozptýlili se při převozu na lůžku, či na další vyšetření, která v průběhu hospitalizace musí absolvovat. Děti se tak cestou mohou těšit, že potkají například usměvavého slona, opici, želvu, chameleóna nebo zebru.

„Smyslem celé změny na stěnách bylo zábavně vymalovat doposud dlouhou chodbu, která spojuje hlavní budovu nemocnice s blokem, kde sídlí dětské oddělení. Pacienti z řad nejmenších předškoláků, či již školou povinných, kteří k nám přichází k hospitalizaci, tak mohou zhlédnout ručně malované obrázky, které je zaručeně pobaví a vytvoří úsměv na tvářích,” říká hlavní sestra Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová a jedním dechem doplňuje: „Prozatím máme hotové obě strany zhruba třicetimetrové chodby. Myslíme však i na ty pacienty, kteří k nám přijíždí na transportním lehátku a vymalujeme nově zábavnými zvířecími či rostlinnými motivy i strop.”

Místní umělkyni Tereze Dufkové nechalo vedení nemocnice v rámci kreseb a rozvržení zcela volnou ruku. „Již nyní víme, že se díla velice podařila a pochvalují si jej nejen děti, ale i rodiče, kteří své děti doprovází,” těší staniční sestru dětského oddělení Ludmilu Hrbáčkovou.

Velké nadšení sklízí nová výzdoba také u personálu nejen dětského oddělení, ale i ostatních pracovišť  valašskomeziříčské nemocnice. „Chodba, která je nově zdobena, vede nejen na dětské oddělení, ale taktéž do prostor CT pracoviště. Často náš personál slýchává pochvalná gesta na vymalovanou chodbu i od dospělých pacientů, kteří říkají, jak prostory krásně prokoukly,” uzavírá Mgr. Jana Pelikánová. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: