Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí provedla již více než 57 000 antigenních a PCR testů

19.10.2021

Koronavirus zaměstnává celý svět od začátku roku 2020. Nejinak je tomu i v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí, jejiž zdravotníci i nadále provádí antigenní testování široké veřejnosti, tak i PCR testy v rámci indikace na průkaz onemocnění covid-19.

Zaměstnanci Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, kteří dosud pracují v odběrovém centru v rámci testování osob na onemocnění covid-19, provedli od samotného začátku spuštění odběrů již více jak 25 095 antigenních testů. U PCR metody to je doposud 32 081 testů, tedy dohromady valašskomeziříčští zdravotníci vyšetřili k polovině října tohoto roku přesně 57 176 osob. Pro lepší představu, Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí vyšetřila tolik pacientů, jako by každý obyvatel Valašského Meziříčí přišel na test dvakrát.

„Odběrové centrum pro PCR a antigenní testování slouží veřejnosti již téměř 2 roky a za tu dobu se z provozních důvodů dvakrát vyměnily prostory pro odběry a vystřídalo se zde množství zdravotníků, kteří testy prováděli a provádějí,“, říká hlavní sestra Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová.

„V současné době odebereme každý pracovní den na 50 antigenních a 90 PCR testů, které se následně odvážejí do akreditované laboratoře k vyhodnocení. Výsledky tak lidé mohou očekávat do 24 hodin u PCR testů a do 15 minut na místě u antigenních testů,“ doplňuje hlavní sestra.

K oběma typům testů je nutné se objednat, a to buď prostřednictvím portálu Reservatic (pro antigenní testování) nebo přímo na telefonním čísle 571 758 605 (PCR testování). Odběrové centrum se nachází v areálu nemocnice (vchod od budovy patologie), směrem k bloku C, 2. patro.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: