Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Očkovací centrum Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí hlásí enormní nárůst zájemců o vakcínu

1.11.2021

Očkovací centrum Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí po nástupu podzimní vlny epidemie covid-19 eviduje zvýšený zájem o očkování mezi veřejností. Lidé mají zájem nejen o posilující třetí dávku, ale také o prvovakcinaci, na kterou přicházejí primárně mladší ročníky a občané v produktivním věku.

„Zájem o vakcínu proti onemocnění covid-19 vzrostl oproti minulým týdnům zhruba o 400 %,” říká na úvod vedoucí lékař plicní ambulance a očkovacího centra Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí MUDr. Miroslav Šimíček. „Současně se zájmem z řad široké veřejnosti přeočkováváme i naše zdravotníky, kterým podáváme v téměř všech případech již třetí posilující dávku. Dohromady tedy u nás za den proočkujeme až 200 osob,” doplňuje zdravotnice Petra Steinbauerová.

Čekárna očkovacího centra je nyní výrazně zatížena. Vedoucí lékař MUDr. Šimíček proto doporučuje všem příchozím předchozí registraci. „Zájem o vakcínu je v současných dnech enormní, proto žádáme a prosíme všechny, kteří přichází na očkování, aby primárně využili rezervačního systému na stránkách ministerstva zdravotnictví. V opačném případě hrozí přetížení čekárny a dlouhá čekací doba,” pokračuje s tím, že v očkovacím centru došlo nejen k personálnímu posílení. „Navýšili jsme dle zájmu kapacitu jak personálních, tak i prostorových možností. Všem doporučujeme, aby v čekárně bylo maximálně 15 osob. Vzhledem k tomu, že prostory před očkovacím centrem slouží i pro plicní, alergologickou a gastroenterologickou ambulanci, prosíme všechny o ohleduplnost vůči sobě navzájem.”

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí má vakcín dostatečné množství a dostane ji proto každý, kdo projeví zájem se chránit proti nemoci covid-19. „Vakcíny jsou již dostatečně otestovány a studie potvrzují, že jsou účinné a bezpečné. Všichni, kteří prozatím očkováni nejsou, žádáme, aby se své rozhodnutí ještě zvážili,” konstatuje MUDr. Miroslav Šimíček a vzápětí dodává: „Virus se v populaci rychle šíří, čemuž můžeme zabránit jen málo. Následkům ve formě zdravotních komplikací však zabránit můžeme včasným očkováním a je tedy jen na každém z nás čemu uvěří a jak se zachová. V současné době se plní i u nás jednotky intenzivní péče především pacienty neočkovanými, kteří potřebují daleko složitější a nákladnější léčbu.”

Očkovací centrum Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí je otevřeno každý pracovní den od 7.00 – 12.00 a od 13.00 - 14.30 hodin. Zdravotníci zde aplikují vakcínu Comirnaty od společnosti Pfizer/Biontech. Doposud zdejší očkovací centrum aplikovalo více jak 58 000 dávek této vakcíny. Očkovací centrum je situováno v hlavní budově nemocnice (stará poliklinika) v 6. patře, vedle plicní ambulance a gastroenterologické ambulance. Senioři mohou také využít výtah, který je ihned po levé straně při vstupu do hlavní budovy nemocnice

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: