Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Očkovací centrum Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí hlásí enormní nárůst zájemců o vakcínu

1.11.2021

Očkovací centrum Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí po nástupu podzimní vlny epidemie covid-19 eviduje zvýšený zájem o očkování mezi veřejností. Lidé mají zájem nejen o posilující třetí dávku, ale také o prvovakcinaci, na kterou přicházejí primárně mladší ročníky a občané v produktivním věku.

„Zájem o vakcínu proti onemocnění covid-19 vzrostl oproti minulým týdnům zhruba o 400 %,” říká na úvod vedoucí lékař plicní ambulance a očkovacího centra Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí MUDr. Miroslav Šimíček. „Současně se zájmem z řad široké veřejnosti přeočkováváme i naše zdravotníky, kterým podáváme v téměř všech případech již třetí posilující dávku. Dohromady tedy u nás za den proočkujeme až 200 osob,” doplňuje zdravotnice Petra Steinbauerová.

Čekárna očkovacího centra je nyní výrazně zatížena. Vedoucí lékař MUDr. Šimíček proto doporučuje všem příchozím předchozí registraci. „Zájem o vakcínu je v současných dnech enormní, proto žádáme a prosíme všechny, kteří přichází na očkování, aby primárně využili rezervačního systému na stránkách ministerstva zdravotnictví. V opačném případě hrozí přetížení čekárny a dlouhá čekací doba,” pokračuje s tím, že v očkovacím centru došlo nejen k personálnímu posílení. „Navýšili jsme dle zájmu kapacitu jak personálních, tak i prostorových možností. Všem doporučujeme, aby v čekárně bylo maximálně 15 osob. Vzhledem k tomu, že prostory před očkovacím centrem slouží i pro plicní, alergologickou a gastroenterologickou ambulanci, prosíme všechny o ohleduplnost vůči sobě navzájem.”

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí má vakcín dostatečné množství a dostane ji proto každý, kdo projeví zájem se chránit proti nemoci covid-19. „Vakcíny jsou již dostatečně otestovány a studie potvrzují, že jsou účinné a bezpečné. Všichni, kteří prozatím očkováni nejsou, žádáme, aby se své rozhodnutí ještě zvážili,” konstatuje MUDr. Miroslav Šimíček a vzápětí dodává: „Virus se v populaci rychle šíří, čemuž můžeme zabránit jen málo. Následkům ve formě zdravotních komplikací však zabránit můžeme včasným očkováním a je tedy jen na každém z nás čemu uvěří a jak se zachová. V současné době se plní i u nás jednotky intenzivní péče především pacienty neočkovanými, kteří potřebují daleko složitější a nákladnější léčbu.”

Očkovací centrum Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí je otevřeno každý pracovní den od 7.00 – 12.00 a od 13.00 - 14.30 hodin. Zdravotníci zde aplikují vakcínu Comirnaty od společnosti Pfizer/Biontech. Doposud zdejší očkovací centrum aplikovalo více jak 58 000 dávek této vakcíny. Očkovací centrum je situováno v hlavní budově nemocnice (stará poliklinika) v 6. patře, vedle plicní ambulance a gastroenterologické ambulance. Senioři mohou také využít výtah, který je ihned po levé straně při vstupu do hlavní budovy nemocnice

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: