Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí modernizuje přístroje urgentní medicíny. Nové jsou plicní ventilátory i anesteziologické přístroje

21.12.2021

Dva nové ventilátory pro potřeby umělé plicní ventilace a tři anesteziologické přístroje mohou využívat v péči o pacienty zdravotníci anesteziologicko-resuscitačního oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.

Zdravotníci ARO Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí využívají pro umělou plicní ventilaci, tedy způsob dýchání, kdy mechanický přístroj plně nebo částečně zajišťuje průtok plynů dýchacím systémem, nově ventilátory Evita V 600. Konkrétně slouží ke krátkodobé nebo dlouhodobé podpoře nemocných dospělých, pediatrických a neonatálních pacientů, případně jej lékaři využívají k podpoře dýchání pacientů, kteří jsou po resuscitaci nebo po náročných operačních výkonech.

„Ročně potřebuje dechovou podporu v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí zhruba 150 pacientů. Plicní ventilátory využívají nejenom pacienti s koronavirem, protože jednou z komplikací onemocnění covid-19 je zápal plic, ale i pacienti s jinými zdravotními obtížemi, kteří potřebují být napojeni na podpůrné dýchání,” říká hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová.

Díky intuitivnímu přístupu k nastavení přístroje i ke klinickým datům je obsluha ventilátoru zdravotnickým personálem rychlá a bezpečná. Veškerá data pacienta, alarmy a trendy se zaznamenávají a lze je snadno vyexportovat přes USB. Jediným dotykem prstu může personál přepínat mezi různými konfiguracemi zobrazení.

Další novinkou v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí jsou anesteziologické přístroje Atlan 350 XL, sloužící k podávání celkové inhalační anestezie. Každý přístroj se skládá ze zdroje medicinálních plynů, dávkovacího zařízení, směšovače, odpařovače, dýchacího systému a přídavných zařízení. Během chirurgických výkonů slouží pro podání celkové inhalační anestezie a ventilace pacienta v průběhu operačního výkonu.

„Nové anesteziologické přístroje v portfoliu naší nemocnice nabízí možnosti volby ventilačních režimů, optimální volbu průtoku plynů a inhalačních anestetik. Kombinuje vhodnou ventilaci všech věkových kategorií. V kombinaci s monitoringem pacienta nabízí také nepřetržitý přístup k široké škále údajů o pacientech, což umožní rychlé a informované rozhodnutí na operačních sálech,” vysvětluje Ing. Jaromír Petřík, referent zdravotnické techniky Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: