Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí se ponořila do vánoční atmosféry. Pacienti zde o štědrovečerní rybu nepřijdou

22.12.2021

Co nejkrásnější Vánoce se snaží pacientům, kteří nemohou být ve svátečním období doma, připravit personál Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. I když se zdravotníci snaží v tomto období propustit na svátky všechny, komu to zdravotní stav dovolí, budou Vánoce v nemocnici trávit i pacienti, kteří musí z důvodu své nemoci, či diagnózy být pod neustálým dozorem lékařů a sester. A tím spíše, pokud se jedná o pacienty, kteří leží na covidových jednotkách a odděleních.

Poslech koled, vánoční výzdoba, zdobení vánočních stromečků. To vše zpestřuje pacientům ve valašskomeziříčské nemocnici vrcholící Advent a blížící se Vánoce. I když primárně pacienti Oddělení následné péče, či interního oddělení zůstanou přes vánoční svátky v péči nemocničního personálu, nebudou ani oni ochuzeni o sváteční atmosféru. „Jedná se primárně o pacienty s dlouhodobými chronickými a vleklými problémy, či rekonvalescenti po covidovém onemocnění, pacienty s akutními úrazy a frakturami, vyžadující klid na lůžku,” říká ke skladbě pacientů hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová.

„Tito pacienti jsou hospitalizován na následných lůžckách a tráví zde vánoční a často i novoroční dny. Snažíme se jim splnit možná přání a hlavně jim zprostředkovat spojení s rodinnými příslušníky prostřednictvím tabletů, a popovídat si s blízkými přes Skype. Tablety jsou k dispozici na obou odděleních následné péče a lze je zapůjčit v domluvenou hodinu i jinam na oddělení,” doplňuje hlavní sestra Pelikánová.

Kromě navození příjemné vánoční atmosféry na odděleních nebudou pacienti ochuzeni o tradiční štědrovečerní večeři. „Každý pacient, který není omezen dietou, dostane na oběd čočkovou polévku, nudlový nákyp s tvarohem a kompot. Na večeři se poté bude servírovat smažené rybí filé, bramborový salát a nebude taktéž chybět ani vánoční balíček s jablky, banánem, pomeranči, mandarinkami, kiwi, tatrankou, perníkem a džusem,“ dodává ke skladbě štědrovečerní tabule vedoucí stravovacího úseku Tomáš Jareš, DiS.

Pacienti s dietou dostanou na oběd zeleninovou polévku a taktéž nudlový nákyp s tvarohem. „Na večeři to poté bude rybí filé na kmíně s citronem, bramborovou kaší a meruňkovým kompotem. Ani pro tyto pacienty nebude chybět speciální vánoční balíček,“ doplňuje výčet pokrmů Tomáš Jareš, Di

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: