Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí se ponořila do vánoční atmosféry. Pacienti zde o štědrovečerní rybu nepřijdou

22.12.2021

Co nejkrásnější Vánoce se snaží pacientům, kteří nemohou být ve svátečním období doma, připravit personál Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. I když se zdravotníci snaží v tomto období propustit na svátky všechny, komu to zdravotní stav dovolí, budou Vánoce v nemocnici trávit i pacienti, kteří musí z důvodu své nemoci, či diagnózy být pod neustálým dozorem lékařů a sester. A tím spíše, pokud se jedná o pacienty, kteří leží na covidových jednotkách a odděleních.

Poslech koled, vánoční výzdoba, zdobení vánočních stromečků. To vše zpestřuje pacientům ve valašskomeziříčské nemocnici vrcholící Advent a blížící se Vánoce. I když primárně pacienti Oddělení následné péče, či interního oddělení zůstanou přes vánoční svátky v péči nemocničního personálu, nebudou ani oni ochuzeni o sváteční atmosféru. „Jedná se primárně o pacienty s dlouhodobými chronickými a vleklými problémy, či rekonvalescenti po covidovém onemocnění, pacienty s akutními úrazy a frakturami, vyžadující klid na lůžku,” říká ke skladbě pacientů hlavní sestra Mgr. Jana Pelikánová.

„Tito pacienti jsou hospitalizován na následných lůžckách a tráví zde vánoční a často i novoroční dny. Snažíme se jim splnit možná přání a hlavně jim zprostředkovat spojení s rodinnými příslušníky prostřednictvím tabletů, a popovídat si s blízkými přes Skype. Tablety jsou k dispozici na obou odděleních následné péče a lze je zapůjčit v domluvenou hodinu i jinam na oddělení,” doplňuje hlavní sestra Pelikánová.

Kromě navození příjemné vánoční atmosféry na odděleních nebudou pacienti ochuzeni o tradiční štědrovečerní večeři. „Každý pacient, který není omezen dietou, dostane na oběd čočkovou polévku, nudlový nákyp s tvarohem a kompot. Na večeři se poté bude servírovat smažené rybí filé, bramborový salát a nebude taktéž chybět ani vánoční balíček s jablky, banánem, pomeranči, mandarinkami, kiwi, tatrankou, perníkem a džusem,“ dodává ke skladbě štědrovečerní tabule vedoucí stravovacího úseku Tomáš Jareš, DiS.

Pacienti s dietou dostanou na oběd zeleninovou polévku a taktéž nudlový nákyp s tvarohem. „Na večeři to poté bude rybí filé na kmíně s citronem, bramborovou kaší a meruňkovým kompotem. Ani pro tyto pacienty nebude chybět speciální vánoční balíček,“ doplňuje výčet pokrmů Tomáš Jareš, Di

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: