Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí se za uplynulý rok narodilo 742 dětí. Přišlo zde na svět i první dítě Zlínského kraje roku 2022

4.1.2022

Jakub, Antonín, Tereza, Ema, Sofie, Natálie. To jsou vybraná jména některých ze 742 dětí, které přišly v loňském roce na svět v porodnici Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. Celkem zdravotníci přivedli na svět 387 děvčat a 355 chlapců. Prvním miminkem roku 2022 se stal chlapeček Hugo, který se narodil na Nový rok ve 2:36 hodin s mírami 3430 g a 50 cm.

Nejoblíbenějšími jmény pro čerstvě narozená miminka byla v minulém roce ta tradiční česká, která si stále drží svou oblibu. „Mezi dívčími jmény vítězila Eliška, Natálie, Tereza, Sofie, Ema, mezi jmény chlapců zase Jakub, Tobiáš, Vojtěch, Filip nebo Mikuláš,“ prozradila Bc. Hana Valuchová, staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí s tím, že nejvíce dětí se narodilo v měsíci lednu, kdy zdravotníci zapsali do porodní knihy 73 novorozenců. Bohatý byl také květen s 66 dětmi.

Rodné listy ovšem zaplnila také netradiční jména dětí narozených ve Valašském Meziříčí. Mezi děvčaty to byla například Malvína, Larisa, Jovanka, Raisa, Lauren, u chlapců pak Maiolo, Teddy, Bruno, Marcus či Kevin.

Prvním dítětem roku 2022 a zároveň i celého Zlínského kraje byl v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí chlapeček. Malý Hugo se narodil 1. ledna ve 2 hodin a 36 minut, vážil 3430 gramů a měřil 50 centimetrů. Jeho maminka přijela do valašskomeziříčské nemocnice rodit z Hranic.

V porodnici však běžně vítají i rodičky z Nového Jičína, z Frenštátu pod Radhoštěm, Bystřice pod Hostýnem, Hranic nebo Rožnova pod Radhoštěm.

Porodnice Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nabízí nastávajícím maminkám předporodní kurzy, předporodní cvičení, aromaterapii, možnost prohlídku porodního sálu, přednášky na téma porodu či péče o děti a také příjemné prostředí i podmínky k porodu. Oddělení šestinedělí zahrnuje celkem 15 lůžek. Rooming-in je na pokojích již samozřejmostí a výrazně roste procento klientek se zájmem o bonding.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: