Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Rehabilitační novinka v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí v podobě motodlahy zkracuje léčbu dolních končetin

12.1.2022

Novou kolenní motodlahou se může pochlubit rehabilitační oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. Přístroj využívají pacienti k rehabilitaci po operaci kolene či kyčle, zejména po výměně kolenního nebo kyčelního kloubu, a také po plastice křížového vazu.

Nový přístroj pro pasivní pohybovou terapii rozšiřuje možnosti rehabilitační péče Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. „Kolenní motodlahu využívají pacienti nejčastěji v začátku rehabilitace po úrazech nebo endoprotéze kolene, kdy přístroj provede funkční pohyb za ně, i v časném stádiu léčby, kdy nemocný nemá ještě dostatečnou svalovou sílu,“ uvedl k nové pomůcce na oddělení vedoucí fyzioterapeut Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí Mgr. Rostislav Skýpala.

Použití nového přístroje je velmi snadné. Motodlaha opakovaně pohybuje kloubem pacienta v rámci předdefinovaného rozsahu pohybu. „Takovéto každodenní pasivní cvičení zvyšuje omezený rozsah pohybu daného kloubu, přispívá k obnově časoprostorového vnímání léčené končetiny, zamezuje vzniku zkrácení svalů a podporuje regeneraci,“ sdělil Mgr. Rostislav Skýpala s tím, že díky motodlaze se výrazně zkracuje doba rehabilitace a pomáhá i k rychlejšímu obnovení komplexní funkce dolní končetiny.

Motodlaha se snaží navrátit noze její funkci v plném rozsahu, zaručuje anatomicky i fyziologicky správný pohyb, aby nedocházelo k vykloubením nebo ke zhoršení aktuálního zdravotního stavu. Rozsah pohybu je nastavitelný podle potřeb pacienta. Regulovatelná je rychlost i délka pauzy mezi jednotlivými pohyby.

Rehabilitační oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí je nadále velmi vyhledávaným oddělením v rámci rekonvalescence pacientů v širokém okolí. „Snažíme se, aby se u nás klienti cítili co nejlépe, například jsme nedávno obměnili matrace na všech elektricky polohovatelných lůžkách na oddělení,”dodává staniční sestra Marie Hermanová.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: