Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Ambulanci chronických ran vyhledalo v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí již tisíce pacientů. Specializované pracoviště využívá nejnovější léčebné postupy

15.2.2022

Ambulance chronických ran v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí poskytuje péči v prostorách chirurgické ambulance od roku 2015. Za tuto dobu její služby, a to opakovaně, vyhledalo více než 3 000 pacientů.

Ambulance chronických ran je specializovanou odbornou ambulancí, zabývající se problematikou proleženin, diabetických defektů, bércových vředů a jiných, dlouhodobě se nehojících defektů. V léčebném postupu jsou zdravotníky použity nejnovější poznatky ohledně hojení ran s využitím moderních léčebných materiálů.

Ambulanci chronických ran vede MUDr. Zoltán Kárpáty společně s všeobecnou sestrou Petrou Bukovjanovou. Ambulance je multioborová a nabízí své služby jak pro hospitalizované pacienty, tak i pro pacienty, kteří dochází pravidelně ambulantně. „Pacienti se nám v rámci převazů pravidelně vrací, přátelská spolupráce a důvěra je základním atributem pro uspokojivé hojení chronické rány. V současné době k nám aktivně dochází přibližně 100 pacientů, z toho 70 pacientů registrujeme nově jen za loňský rok,” říká převazová všeobecná sestra Petra Bukovjanová.

„Pokud se již nějaká rána vytvoří, je důležité, aby byla co nejdříve správně rozpoznána a na základě toho byla započata odborná léčba a tím se předešlo případným komplikacím,” dodává MUDr. Zoltán Kárpáty, který se chronickým ranám věnuje již od samého začátku svého působení v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí.

Ta v rámci svých statistik eviduje přibližně 20 pacientů ročně, kterým výrazným způsobem specializovaná ambulance dopomůže k tomu, aby se rány zcela zhojily. „Věkový průměr pacientů je v rozmezí 70 -až 80 let, najdou se ale i mladší ročníky, kteří mají výrazně lepší prognózu ke zhojení. Vždy je velmi důležitá spolupráce daného pacienta, rodiny, domácí péče a popř. mezioborová spolupráce, proto každé zhojení považujeme za veliký úspěch. Pacienti se k nám vrací, léčba trvá mnohdy měsíce a individuální přístup je pro nás samozřejmostí,” hodnotí Petra Bukovjanová práci ambulance s tím, že včasná návštěva lékaře a vzájemná důvěra je základem úspěšné léčby a tedy i spokojenosti pacientů, kteří by neměli odkládat návštěvu v odborné ambulanci. Vhodně nastavená brzká terapie dává pacientovi velký předpoklad pro úspěšné vyléčení.

Ambulance chronických ran je v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí součástí chirurgické ambulance a její ordinační doba je každý čtvrtek v odpoledních hodinách. Objednat se mohou zájemci na telefonním čísle 571 758 343.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: