Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Ukončení covidového oddělení na chirurgii znamená v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí postupný návrat plánované operativy

3.3.2022

Díky snižujícímu se počtu hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid-19, ukončila činnost jedna z „covidových“ stanic nemocnice, která vznikla transformací chirurgického oddělení I. Ta byla zřízena v loňském roce společně s expektační ambulancí, kam byli primárně směrováni pacienti se symptomy onemocnění covid-19 a v případě potřeby zde byli i hospitalizováni. Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nadále ponechává v provozu „covidovou“ stanici a expektační ambulancí na oddělení následné péče I.

„V současné době na chirurgickém oddělení I. probíhá jeho sanace a nezbytné malování. Od příštího týdne budou prostory opět sloužit pacientům, kteří vyžadují lůžkovou péči v oboru chirurgie, jak tomu bylo před nástupem onemocnění covid-19. S tím je také spojeno spuštění plánované operativy,” říká Karla Melichaříková, vrchní sestra chirurgických oborů. Chirurgické oddělení tak bude mít opět k dispozici dvě lůžkové stanice, jak tomu bylo před poslední vlnou pandemie.

„Pacienti, kteří vyžadují zdravotní péči spojenou s onemocněním covid-19, budou nadále hospitalizováni na našich dvou „kovidových“ stanicích, oddělení následné péče I. a částečně také na vyčleněných prostorách interního oddělení I. Počet pacientů je za poslední týden mírně sestupný, evidujeme do 20 hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid-19, kterým zdravotní stav prozatím neumožňuje pobyt v domácím prostředí,” říká hlavní sestra Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová s tím, že nemocnice má taktéž stále vyčleněna 3 lůžka na JIP pro případné pacienty s covid-19, kteří by vyžadovali intenzivní péči.

Personál Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí i nadále zajišťuje testování PCR ve svém Odběrovém centru v areálu nemocnice. Trend v počtu odebraných vzorků pro vyšetření onemocnění covid-19 má však nyní již sestupnou tendenci.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: