Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

O Velikonoce pacienti v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí nepřijdou. Dorazí za nimi Bella s Arnikou i s pomlázkou od dětí

13.4.2022

Pacienti Oddělení následné péče Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí o atmosféru svátků jara nepřijdou. Na Velký pátek je navštíví canisterapeutka Blanka Hašová se svými již nepřehlédnutelnými pomocnicemi Arnikou a Bellou.

Pacienty na oddělení rozveselí v pátek 15. dubna nejen samotná canisterapie, která je mezi klienty velice žádaná a oblíbená, ale také děti z Mateřské školy Kraiczova z Valašského Meziříčí, jež mají pro hospitalizované připravené dárečky s velikonoční tematikou. O jejich roznášku přímo na pokoj k jednotlivým pacientům se postará právě Bella s Arnikou. Chybět přitom nebude ani pomlázka, která je typickou a neodmyslitelnou součástí Velikonoc.

„Velikonoční svátky a s nimi spojené zvyky jsou pro všechny pacienty velmi významné a oblíbené. Těm, kteří musí o svátcích zůstat v nemocnici, se snažíme alespoň maximálně zpříjemnit pobyt a návštěva našich pejsků společně s dárečky, které si děti pro naše klienty připravily, tomu rozhodně velkou mírou přispívá, uvědomuje si staniční sestra Petra Žákovská.

Na oddělení následné péče Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí se doléčují pacienti se širokým spektrem diagnóz, od interních či neurologických, až po chirurgické či traumatické. Kapacita obou oddělení je 75 lůžek, která jsou rozdělena převážně do dvoulůžkových a třílůžkových pokojů.

Canisterapie má velkou podporu od Nadace AGEL, která výcvik čtyřnohých terapeutů finančně podporuje a díky tomu je může Blanka Hašová připravit na zkoušky a pokračovat v úspěšné canisterapii i v jiných zdravotnických zařízeních skupiny AGEL.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: