Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Specialisté na zažívací trakt míří pod Radhošť. Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí pořádá odbornou konferenci Rožnovský gastroenterologický den

23.5.2022

Odborníci na onemocnění zažívacího traktu z celé republiky zavítají pátek v pátek 27. května do Rožnova pod Radhoštěm. Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí zde společně se Vzdělávacím a výzkumným institutem AGEL pořádá již 26. ročník odborné konference Rožnovský gastroenterologický den, která je určena jak lékařským, tak i nelékařským zdravotnickým pracovníkům. Akce zahrne přes 30 přednášek zaměřených na specifické trávicí potíže, metody léčby i komplikace onemocnění zažívacího traktu.

„Letošní ročník je již opětovně pořádán v květnu, jak jsou přednášející a posluchači zvyklí. Jsme rádi, že za námi přijedou významní odborníci na gastroenterologii jak z České republiky, tak i ze Slovenska, kteří tuto konferenci mají v oblibě,“ říká MUDr. Martin Liberda, odborný garant akce a vedoucí lékař gastroenterologie Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.

Sekce pro nelékařské zdravotnické pracovníky se letos zaměří například na nádorové onemocnění jater, nestandardní přístup k léčbě refluxní nemoci jícnu nebo endoskopickou kazuistiku pacientů. Odborníci se ve svých vystoupeních zaměří také na Hepatitidu C či bolesti břicha, ale třeba také na elektronickou dokumentaci v praxi. Pro lékaře pak budou připraveny například přednášky na téma Laryngofaryngeálního refluxu, potravinové alergie, příčiny a léčby střevního selhání u Crohnovy nemoci nebo prognostické faktory léčby hepatocelulárního karcinomu.

Mezi přednášejícími přitom budou zastoupeni jak zdravotníci Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, tak i přední odborníci z dalších zařízení, a to zejména fakultních nemocnic v Brně, Hradce Králové, Olomouce a Prahy.

„Ani letos nemáme nouzi o nová témata, poznatky a náměty. Náš obor se neustále rozvíjí a díky skvělé spolupráci s kolegy z dalších nemocnic můžeme nabídnout všem účastníkům pestrý program plný aktuálních témat a nových poznatků, který jistě ocení ve své každodenní praxi,“ shrnuje MUDr. Martin Liberda.

Letošní ročník Rožnovského gastroenterologického dne proběhne v pátek 27. května od 9.00 hodin v Hotelu Eroplán v Rožnově pod Radhoštěm.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: