Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí zve na předporodní kurzy. Skládají se ze 4 lekcí a následnou prohlídkou porodního sálu

15.7.2022

Od září 2022 od června 2023 vypsalo gynekologicko-porodní a novorozenecké oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nové termíny předporodních kurzů pro nastávající rodičky a jejich doprovod. Uskuteční se nejen v Valašském Meziříčí, ale také v Hranicích.

Budoucí maminky se setkají v každém měsíci s porodními asistentkami ve Valašském Meziříčí celkem pětkrát. Porodnice nabídne přítomným zájemkyním dvě lekce a novorozenecké oddělení další dvě samostatné lekce. Páté setkání bude určeno k prohlídce porodního sálu za doprovodu porodních asistentek a možnosti odpovídat na dotazy přímo na místě. V nemocnici v Hranicích je pak kurz složen ze tří lekcí.

„Naše porodní asistentky jsou profesionálky, které se vedením kurzů zabývají mnoho let. Máme stejný počet lekcí jak věnovaných pobytu na porodním sále a porodním oddělení, tak i péči o novorozence. Věříme, že si i nadále k nám budoucí rodičky budou nacházet cestu jako doposud,” říká k nabídce předporodních kurzů Bc. Andrea Dočkalová, staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení.

„Základním cílem našich kurzů je odbourání strachu a nejistoty z porodu. Porod je o trpělivosti, spolupráci a pozitivním přístupu všech zúčastněných (rodičky, jejího doprovodu a samozřejmě personálu). Snažíme se o laskavý a přátelský přístup, o vlídné a ochotné jednání, o maximální komunikaci, ale také o lidskou podporu,” pokračuje staniční sestra a dodává: „Pro další organizování předporodních kurzů v Nemocnici Hranice jsme se rozhodli proto, že mnoho těhotných žen z města Hranice a okolí k nám dojíždí na předporodní kurzy již nyní, ale zúčastňují se i našeho cvičení s lektorkou.”

Předporodní kurzy probíhají v prostorech Střediska volného času - Domeček ve Valašském Meziříčí a v Nemocnici Hranice. Cena kurzu je 500 Kč včetně doprovodu Zájemci o kurz se mohou přihlásit prostřednictvím e-mailu: andrea.dockalova@nvm.agel.cz.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: