Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Pomocí tabletového systému rozvezou zaměstnanci stravovacího provozu v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí měsíčně více než 6 500 obědů

18.8.2022

Pátým rokem dostávají pacienti v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí na stůj jídlo servírované v tabletových setech. Na tento systém nemocnice přešla v roce 2016, kdy zde došlo k rekonstrukci a modernizaci stravovacího provozu. Výsledkem této úpravy bylo kromě moderní kuchyně i zavedení tabletového systému pro pacienty, který se velice osvědčil. Odpadlo několikastupňové rozdělování stravy z várnic, které se rozvážely z kuchyně stravovacího provozu na jednotlivá oddělení. Teprve tam docházelo k servírování.

„Denně vyvážíme zhruba 220 tabletů na jednotlivá oddělení pro pacienty. Samotná expedice trvá pracovníkům stravovacího úseku přibližně 30 minut tak, aby jídlo bylo servírováno ihned ke konzumaci danému pacientovi,” říká Tomáš Jareš, DiS, nutriční terapeut a vedoucí stravovacího provozu Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí s tím, že týdně je pro pacienty navařeno více než 1500 obědů a měsíčně dokonce přes 6 500 obědů.

Strava je samozřejmě přizpůsobena zdravotnímu stavu pacienta dle nastavené diety. Je připravována v kuchyni pod dohledem nutričního terapeuta a zohledňuje zdravotní stav a také nutriční potřeby pacienta. „Tabletový systém se pro pacienty skládá z dolního a horního dílu, v kterých je plastové nádobí. V nich jsou vloženy další díly – talíř, miska na polévku, miska na kompot, příbor a kartička s vyznačenou dietou. Podle nahlášených diet tak personál oddělení roznese přímo pacientovi tablet bez nutnosti do stravy již jakkoliv zasahovat. Tablet je vyroben z plastu a izolačního materiálu, který zaručuje donášku stravy k jednotlivým klientům při zachování kvality a teploty podávaného pokrmu,” vysvětluje dále vedoucí stravování.

Pro tabletový systém jsou určené přepravní vozíky, které se novým výtahem rozváží na jednotlivá oddělení a následně sváží zpět do stravovacího provozu, kde se provádí jejich očista, vysušení, uskladnění, aby na druhý den tablety mohly opětovně putovat ke svým pacientům. „Tabletů máme celkem 280 kusů, které jsme schopni denně vyexpedovat kromě již zmíněných 220, navíc každý den rozvážíme na jednotlivá oddělení i snídaně, svačiny a večeře,” uzavírá Tomáš Jareš, Di

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: