Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Porodní oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nabízí rodičkám novinku v podobě Multitrack systému

17.10.2022

Multitrack systém má nově ve své nabídce porodní oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. Tato relaxační pomůcka je určena především pro první dobu porodní. Maminky na ní zaujímají polohu vsedě, jsou uvolněné.

„Jsme velice rádi, že i díky této pomůcce můžeme dále rozšiřovat nabízené služby. V průběhu porodu je důležité, aby se žena cítila dobře a měla volnost pohybu. Důležitá je také psychická opora doprovodu. Rádi přivítáme každou maminku, která se rozhodne porodit své miminko v naší nemocnici a bude chtít v průběhu porodu využít tuto novou pomůcku,” říká staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení, Bc. Andrea Dočkalová.

Jak novinka funguje? Partner nebo porodní asistentka si mohou sednout za rodičku a masírovat ji. Někdo dává přednost tlakové masáži mezi kontrakcemi, jiné ženě vyhovuje masáž přímo při kontrakci. Maximální uvolnění svalů pánevního dna a přirozená gravitace jsou u porodu velkými pomocníky. Oba tyto faktory také pomáhají přirozenému průběhu porodu.

„Spolu se závěsným zařízením poskytuje Multitrack systém možnost různého polohování v 1. době porodní, pomáhá s úlevou od porodních bolestí. Doprovod rodičky má vyhrazené místo v zadní části a rodička se o něj může pohodlně opřít. Součástí polohovacího křesla je také rehabilitační míč a porodní stolička. Rodičky zde po domluvě s porodní asistentkou mohou také strávit časnou fázi II. doby porodní, natrénovat tlačení, a pokud jim bude takto zvolená poloha vyhovovat, mohou zde také porodit,” říká lékařka gynekologicko-porodního oddělení,” MUDr. Magdaléna Krzyžanková.

Pomůcku lze použít jako celek, nebo ji lze rozložit a jednotlivé části používat při porodu samostatně. Pomůcka se používá pro porod ve vertikální poloze, který přináší spoustu výhod. Rodička především pocítí maximální uvolnění svalů pánevního dna a také přirozenou gravitaci. Spojení obou těchto uvedených výhod napomáhá přirozenému průběhu porodu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: