Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Porodní oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nabízí maminkám využití kineziologických tejpů

7.12.2022

Pro zpříjemnění těhotenského stavu a zmírnění poporodních obtíží nabízí porodnice Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí možnost využití kineziologických tejpů. Jejich využití je rozsáhlé a každé rodičce lze přizpůsobit zatejpování na individuální obtíže. Nově porodní oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí zajišťuje tejpování v rámci péče o jizvu po císařském řezu, a to od prvního poporodního dne v rámci prevence bolesti zad nebo nesprávného hojení.

„Tejpování zmírňuje nepříjemné pocity v břišní oblasti, ulevují od bolesti bederní páteře, stabilizují pupeční kýlu, snižují břišní diastázu, napomáhají zavinování dělohy, zlepšují cirkulaci krve a urychlují hojení jizvy po císařském řezu. Je možnost také použití lymfatických tejpů na snížení otoků a podporu laktace,” říká Bc. Andrea Dočkalová, staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.

Tejpy jsou pružné pásky, které jemně nadzvedávají pokožku, a tím podpoří lepší prokrvení v dané oblasti. Poskytují stabilitu a oporu kloubům a svalům, aktivují receptory, které vysílají signály na odstranění patologie. Tejp v ničem neomezuje a tvoří podporu 24 hodin denně. Hygiena s nimi probíhá běžným způsobem.

„Některé maminky se u nás nechávají tejpovat od doby těhotenství až po celou dobu šestinedělí. Tejpy se hradí malým poplatkem. Těm, které využívají podporu tejpů dlouhodobě, vycházíme vstříc a umožňujeme jim každé páté tejpování zdarma,” říká porodní asistentka Iva Kristková.

Stimulem pro další naši práci a rozvíjení s v tomto oboru jsou pak spokojené rodičky. „Měla jsem se výborně do té doby, než jsem sundala tejpy a těším se, až mě zase zatejpujete. Tejpování by měla mít každá maminka,“ říká ohlas spokojené rodičky certifikovaná porodní asistentka Iva Kristková.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: