Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Porodní oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nabízí maminkám využití kineziologických tejpů

7.12.2022

Pro zpříjemnění těhotenského stavu a zmírnění poporodních obtíží nabízí porodnice Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí možnost využití kineziologických tejpů. Jejich využití je rozsáhlé a každé rodičce lze přizpůsobit zatejpování na individuální obtíže. Nově porodní oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí zajišťuje tejpování v rámci péče o jizvu po císařském řezu, a to od prvního poporodního dne v rámci prevence bolesti zad nebo nesprávného hojení.

„Tejpování zmírňuje nepříjemné pocity v břišní oblasti, ulevují od bolesti bederní páteře, stabilizují pupeční kýlu, snižují břišní diastázu, napomáhají zavinování dělohy, zlepšují cirkulaci krve a urychlují hojení jizvy po císařském řezu. Je možnost také použití lymfatických tejpů na snížení otoků a podporu laktace,” říká Bc. Andrea Dočkalová, staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.

Tejpy jsou pružné pásky, které jemně nadzvedávají pokožku, a tím podpoří lepší prokrvení v dané oblasti. Poskytují stabilitu a oporu kloubům a svalům, aktivují receptory, které vysílají signály na odstranění patologie. Tejp v ničem neomezuje a tvoří podporu 24 hodin denně. Hygiena s nimi probíhá běžným způsobem.

„Některé maminky se u nás nechávají tejpovat od doby těhotenství až po celou dobu šestinedělí. Tejpy se hradí malým poplatkem. Těm, které využívají podporu tejpů dlouhodobě, vycházíme vstříc a umožňujeme jim každé páté tejpování zdarma,” říká porodní asistentka Iva Kristková.

Stimulem pro další naši práci a rozvíjení s v tomto oboru jsou pak spokojené rodičky. „Měla jsem se výborně do té doby, než jsem sundala tejpy a těším se, až mě zase zatejpujete. Tejpování by měla mít každá maminka,“ říká ohlas spokojené rodičky certifikovaná porodní asistentka Iva Kristková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: