Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Hospitalizovaní pacienti Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí mohou využít možnosti volit prezidenta přímo v nemocnici

9.1.2023

Hospitalizovaní pacienti Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, jejichž zdravotní stav jim nedovolí se osobně zúčastnit voleb Prezidenta republiky ČR ve svých volebních okrscích, budou moci odvolit i na nemocničním lůžku. Podmínkou je, aby byl pacient předem zaevidován do zvláštního seznamu voličů.

Evidenci do seznamu voličů zajišťuje zdravotně-sociální pracovník valašskomeziříčské nemocnice Mgr. Monika Ondřejková osobně se žadatelem na daném oddělení, a to po předchozí domluvě pacienta se staniční sestrou daného oddělení. Sestra hospitalizované pacienty předem osloví s dotazem na tuto možnost. Žadatel se musí následně prokázat platným občanským průkazem nebo cestovním pasem.

„Pacient, který bude mít zájem volit v naší nemocnici, může oznámit své přání ošetřujícímu personálu, který následně zajistí registraci do zvláštního seznamu voličů přes zdravotně-sociální sestru. Pokud by měl být pacient před konáním volby z nemocnice propuštěn a bude tedy následně volit v místě trvalého bydliště, i když je evidován již v nemocnici, je nutné podat prostřednictvím zdravotně-sociální pracovnice žádost o vyškrtnutí ze zvláštního seznamu voličů,“ upřesňuje hlavní sestra Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, Mgr. Jana Pelikánová.

Hlasovací lístky i úřední obálku dostane pacient před hlasováním od okrskové volební komise, která se za ním dostaví s přenosnou volební schránkou. „Zkušenosti z minulých voleb ukázaly, že zájem ze strany pacientů je, nyní probíhá právě evidence těchto pacientů, kteří budou chtít volit z nemocničního lůžka,“ říká zdravotně-sociální pracovník Mgr. Monika Ondřejková.

„Naší snahou a povinností je zajistit zdárný a klidný průběh volby pro občany, kteří z důvodu hospitalizace nemohou uplatnit svoje volební právo v místě trvalého pobytu a chtějí se volby účastnit ve volebním okrsku, ve kterém se nalézá naše nemocnice,“ uzavírá Mgr. Jana Pelikánová.

Volba prezidenta republiky připadá na dny 13. a 14. ledna 2023 (případné II. kolo na dny 27. a 28. ledna 2023).

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: