Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Gynekologové Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí vyšetřují zcela novým ultrazvukem

13.1.2023

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí má ve svém portfoliu nový ultrasonograf (ultrazvuk) Voluson S 8T. Jde o jeden z nejmodernějších diagnostických ultrazvukových softwarových systémů, které může personál nabídnout klientkám připravujícím se na porod dítěte

„Díky speciálnímu počítačovému programu dokáže nový 3D/4D ultrazvuk na gynekologicko-porodnickém oddělení a ambulanci vytvořit prostorový obrázek plodu, zachytit jeho pohyb nebo brzy diagnostikovat závažné vývojové vady. Špičková ultrazvuková technologie umožní kvalitně vyšetřit i velmi obézní pacientku,“ říká primář gynekologicko- porodního oddělení MUDr. Leopold Hošek, MPA, který dodává, že pooperačně pak přístroj usnadňuje velmi rychlou a šetrnou kontrolu s možností porovnání nálezu před operací a po operaci.

„Naše porodnice dále drží trend s nejnovějšími metodami a nejmodernějšími přístroji. Takováto vybavení nás opět posouvají dál k novým možnostem lepší péče o ženy," říká o novém vybavení primář Hošek s tím, že nový ultrazvuk splňuje nejnáročnější požadavky dnešní doby a je v žebříčku na špičce nejkvalitnějších přístrojů.

Nový moderní ultrazvuk ocení také těhotné ženy, u nichž se dnešní diagnostika posouvá opětovně do nižších týdnů a je tak možno na samém počátku těhotenství ozřejmit eventuální mimoděložní těhotenství, a to dříve, než nastanou komplikace. V dalším stádiu pak lékaři mohu stanovit čím dál větší množství vrozených vývojových vad. Následně mohou sledovat růst a vývoj orgánů a odhalit převážně pak případné vrozené vady srdce, které by po porodu vyžadovaly operační řešení. Nový ultrazvuk poskytuje lékařům i pacientkám vyšší kvalitu snímku při vyšetřování, zahrnuje diagnostiku ultrazvukového zobrazování lidského těla a analýzu tělesných tekutin. „Ukazuje například průtoky krve v cévách pupečníku nebo mozkových cévách plodu,“ dodává lékař gynekologicko-porodního oddělení, MUDr. Petr Kratochvíl. Na novém ultrazvuku je možno také na přání rodičky provádět 3D ultrazvuky v těhotenství v rámci placené služby.

V porodnici Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí nabízí personál řadu novinek, ať už jde o moderně vybavené pokoje, tejpování pacientek před či po porodu, dárkové balíčky všem rodičkám v hodnotě 1 500 korun či možnost si vybrat doplňkovou stravu formou bufetu na porodním oddělení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: