Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Přes 80 tisíc aplikací a často i 600 lidí denně. To jsou statistiky očkovacího centra Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí, které nyní ukončuje svou činnost

24.2.2023

Přes dva roky bylo otevřeno Očkovací centrum v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí. S klesajícím zájmem veřejnosti o očkování byla v posledních měsících nejprve upravována provozní doba Očkovacího centra na dva dny v týdnu a nyní bylo rozhodnuto o ukončení její činnosti k poslednímu dni měsíce února.

Očkovací centrum mohli zájemci z řad veřejnosti navštívit ve valašskomeziříčské nemocnici v prostorách Plicní ambulance v 6. podlaží staré polikliniky. „Veřejnosti jsme nabízeli možnost se nechat naočkovat modifikovanou kombinovanou vakcínou Comirnaty, cílící na aktuální varianty kmenů způsobující onemocnění covid-19,“ říká na úvod vedoucí lékař plicní ambulance, MUDr. Miroslav Šimíček.

K otevření Očkovacího centra došlo v průběhu ledna 2021. „Kapacitu jsme upravovali dle aktuální potřeby a dostupnosti vakcín. V době největšího zájmu jsme měli otevřeno každý den včetně víkendů až 16 hodin denně. V té době jsme denně stačili aplikovat vakcínu až 600 lidem,“ vzpomíná staniční sestra Plicní ambulance Petra Steinbauerová.

Z důvodu snadnější organizace práce byla v Očkovacím centru pacientům aplikována pouze vakcína Pfizer. Vzhledem ke klesajícímu zájmu o očkování byla postupně upravována pracovní doba ambulance a nyní z důvodu příznivých epidemiologických dat bylo rozhodnuto o ukončení její činnosti.

Počet aplikovaných dávek činil dohromady přes 80 000. Očkovací ambulance tak dostatečně splnila svůj účel. „Jsme rádi, že se nám podařilo zajistit pro občany Valašského Meziříčí a širokého okolí očkovací místo s kvalitním profesionálním servisem, vstřícným a ochotným personálem,“ sdělil vedoucí lékař plicní ambulance MUDr. Miroslav Šimíček, který dále dodává: „Věřím, že jsme naším očkovacím centrem a počtem aplikovaných vakcín přispěli k celkovému zlepšení situace.“

Osoby, které budou mít zájem o očkování a nevyužijí poslední termín očkování v nemocnici v pondělí 27. 2. 2023, se musí dále obracet na svého praktického lékaře.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: