Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Maminka a dcera působí jako zdravotnice společně v jedné nemocnici

5.4.2023

Markéta Pobořilová pracuje v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí již 25 let. Bez nadsázky lze tedy říci, že je s nemocnicí spjatá většina jejího života. Dvojnásob to pak platí u její dcery Sáry, která chodila už jako malá maminku navštěvovat do práce, a dnes se za zdmi valašskomeziříčské nemocnice sama pomalu stává zdravotnicí – absolvuje zde totiž praxi jakožto studentka zdravotnické školy. Dvě generace zdravotnic se tak potkávají pod jednou střechou, s různými sny a názory, přesto se stejným cílem – pomáhat lidem.

Markéta Pobořilová je zdravotní sestrou na gastroenterologickém oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí a její dcera Sára zde aktuálně jakožto studentka Střední zdravotnické školy Vsetín absolvuje praxi na interním oddělení. „Když přišla dcera v „mundúru“ poprvé na praxi, v celé své kráse a úsměvem na rtu pozdravit, tak jsem se neubránila slzám a rozbrečela jsem se,“ prozrazuje Markéta Pobořilová s tím, že původně však dceři práci ve zdravotnictví vymlouvala – sama totiž dobře ví, jak náročná někdy práce v tomto oboru může být. Na druhou stranu ale vyzdvihuje jistotu, kterou práce ve zdravotnictví přináší.

„Ať je jakákoliv doba, nemocní budou vždycky. Já jsem šla studovat po převratu, kdy se vůbec nevědělo, co bude dál. I tohle rozhodlo. Ale to musí mít člověk v sobě. Pokud nemá, není to pak „ono“ pro pacienty, je to cítit,“ míní maminka Markéta. Dcera Sára pak dodává, že měla k nemocným vždy blízko: „Jako malá jsem s mamkou chodila na oddělení, kde předtím pracovala. Pomáhala jsem jí s rozvážením obědů pro pacienty, trávila s nimi čas, četla jsem jim, povídala si s nimi, a mně samotné dělalo radost, že to nemocným pomáhá a jsou šťastní.“

Dnes má již Sára při praxi na interním oddělení daleko odbornější náplň práce. „Provádíme ranní hygienu, úpravu lůžka, měření fyziologických funkcí, odběry krve, odběry kapilární krve, podávání léků, aplikace inzulínu a příprava infuzí. Někdy máme i možnost jít s nemocným na vyšetření. Nejvíce mě baví komunikace s pacienty. Když se mi svěří s jejich životem a trápením a já mám tu možnost je podpořit a rozveselit,“ hodnotí Sára, která má v mamince zároveň zkušenou mentorku, se kterou se ohledně své profese ráda radí, a které se svěřuje.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: