Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Nové vybavení zajistí větší pohodlí rodiček ve valašskomeziříčské nemocnici

24.4.2023

Porodní sály Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí rozšířily své přístrojové vybavení o fetální monitor Avalon s možností bezkabelového monitorování děložní činnosti a tepové frekvence plodu a rodičky. Hlavní předností novinky je, že umožňuje ženám se volně pohybovat v prostorech porodního sálu.

Parametry plodu a matky se měří a vysílají pomocí vysoké frekvence ze snímačů a zařízení do základní stanice bez užití kabelů. Pomocí snímačů lze monitorovat jeden plod, dvojčata i trojčata. Všechny snímače a zařízení jsou vodotěsné.  „K dispozici máme bezkabelové snímače a také nalepovací jednorázovou náplast s elektrodami, která je vybavena pěti přilnavými elektrodami. Tomuto snímači říkáme „motýlek“. Náplast s elektrodami je určena k použití pouze pro jednu maminku. Není třeba žádných fixačních pásů či kabelového připojení,“ říká staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Bc. Andrea Dočkalová.

 „Zařízení umožňuje ženám se volně pohybovat v prostorách porodního sálu. Rodička s ním může sedět na balónu, tak i chodit v prostoru porodního sálu. Přínosem je nově i to, že si rodička může jít i s „motýlkem“ i do sprchy,“ představila hlavní výhody nového přístroje staniční sestra Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí Bc. Andrea Dočkalová a doplnila: „Stále se snažíme modernizovat a doplňovat vybavení naší porodnice. A stále je pro personál porodního sálu na prvním místě přirozený a bezpečný porod s ohledem na přání a potřeb rodičky a novorozence.“

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: