Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 571 758 111

O nemocnici

Tejpování – účinná pomoc novopečeným i budoucím maminkám. V porodnici Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí pomocí tejpů podporují hojení, laktaci i zmírnění bolestí

13.8.2023

Přes 500 spokojených pacientek z řad čerstvých i budoucích maminek ročně vyzkouší v porodnici Nemocnice AGEL ve Valašském Meziříčí kineziologické tejpování – metodu, která úspěšně pomáhá v mnoha dalších lékařských oborech. Ve Valašském Meziříčí tejpování přizpůsobují na míru každé z žen.

„Tejpování zmírňuje nepříjemné pocity v břišní oblasti, ulevuje od bolesti bederní páteře, stabilizuje pupeční kýlu, snižuje břišní diastázu, napomáhá zavinování dělohy, zlepšuje cirkulaci krve a urychluje hojení jizvy po císařském řezu. Je možnost také použití lymfatických tejpů na snížení otoků a podporu laktace,” říká  Bc. Andrea Dočkalová, staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.   

„Jen v loňském roce jsme provedli tejping více než 500krát. Používáme kvalitní hypoalergenní tejpy. Tejpovací páska je vyrobena z bavlny, bez latexu, s mediciálním lepidlem, je prodyšná, voděodolná, neomezuje v pohybu. Při jejím správném použití působí okamžitě, jemně nadzvedává pokožku, podporuje lepší prokrvení dané oblasti, usnadňuje přirozený proces hojení těla, poskytuje stabilitu a oporu kloubům a svalům,“ říká certifikovaná porodní asistentka Ivana Kristková, která u žen tejpování provádí. „Některé maminky se u nás nechávají tejpovat od doby těhotenství až po celou dobu šestinedělí,“ dodává Iva Kristková.

Tejpy jsou pružné pásky, které jemně nadzvedávají pokožku, a tím podpoří lepší prokrvení v dané oblasti. Poskytují stabilitu a oporu kloubům a svalům, aktivují receptory, které umožňují odstranění potíží. Tejp neomezuje v pohybu a běžných činnostech, ani při běžné hygieně. 

„V gynekologickém oboru má kineoziotejping širokou škálu využití. Každému je potřeba přizpůsobit použití tejpovacích pásků zcela individuálně. Těhotným ženám nejčastěji ulevují od bolesti beder a zad a podpírají těhotenské bříško, eliminují bolesti v kyčelní oblasti. Po porodu jimi lze řešit rozestouplé břišní svaly, tzv. diastázu, vystouplý pupek, problémy s laktací, nebo ulevují při zduřelých prsních žlázách. Po porodech tejpování výrazně ovlivňuje hojení jizvy, a to  při využití cross tejpů,“ uzavírá přínosy tejpů u rodiček porodní asistentka Kristková.

Tejpy lze působit i na střevní peristaltiku, která může způsobovat některým maminkám po císařském řezu značné obtíže. V současnosti začalo porodní oddělení využívat i lymfatické tejpy, které eliminují otoky horních a dolních končetin. V oblasti jizvy po císařském řezu urychlují návrat citlivosti a hojení jizvy samotné.

„Na tejpování máme velmi dobré pozitivní ohlasy. Utvrzuje nás to v tom, že jdeme správnou cestou, abychom maminkám zpříjemnili krásné období těhotenství a začínajícího mateřství,“ uzavírá staniční sestra Bc. Andrea Dočkalová.

Na tejpování se můžete přihlásit v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí na telefonním čísle 571 758 434, eventuálně po porodu se domluvíte přímo na poporodním oddělení nemocnice.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: